Ons cursusaanbod

Lijmopleiding tot European Adhesive Bonder (EAB)

De opleiding tot European Adhesive Bonder (EAB) is de specialiteit bij ons Centrum voor Lijmopleidingen. Wanneer u deze lijmopleiding heeft afgerond, heeft u een Europees erkend diploma in handen. U leert alles over lijmverbindingen en het lijmproces. Binnen 5 dagen volgt u de opleiding, die bestaat uit theorie, praktijk en een examen. Dit examen wordt verzorgd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Een aantal landen in Europa kent wettelijke regels met betrekking tot  lijmen. Bijvoorbeeld bij onze Oosterburen is dit de DIN 2304 en voor de treinenbouw de DIN 6701. Ook in Nederland verwachten wij dat deze wetgeving er komt. Met onze opleiding tot European Adhesive Bonder (EAB) in Lelystad bieden wij vakmensen de kans om een Europees erkend diploma te halen, waarbij de praktijk voorop staat. U voldoet hiermee aan de nieuwe wetgeving. De totale cursus inclusief het examen duurt 40 uur verspreid over 5 dagen. Na het behalen van uw diploma kunt u direct aan de slag. 

 

De European Adhesive Bonding opleiding in het kort

Wat houdt een opleiding tot European Adhesive Bonder precies in? Hieronder een kort overzicht: 

Waarom een opleiding tot European Adhesive Bonder?

In Duitsland is het al wetgeving: wie met lijm werkt, moet opgeleid zijn. Deze strenge Duitse regelgeving wordt ook in ons eigen land en de rest van Europa binnenkort verwacht. Dit heeft grote gevolgen voor alle sectoren waarin verlijmingen plaatsvinden.  

Bij slechte of falende lijmverbindingen kan een bedrijf aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gevolgschade. Om dit risico zo veel mogelijk uit te sluiten, is het belangrijk dat verlijmingen gedaan worden door goed opgeleide, gediplomeerde vakmensen. Steeds meer bedrijven zien dit in of zij nu lijm leveren, met lijm werken of de verlijmde producten moeten keuren. 

Lijmopleiding tot European Adhesive Specialist (EAS)

In-company trainingen over lijm en lijmtechnieken